Engagerad ekonom till internationell e-handlare

Är du en engagerad och prestigelös ekonom som vill axla rollen som ekonomiansvarig i ett snabbväxande och lönsamt e-handelsföretag?

Uret.se är marknadsledande i Skandinavien gällande försäljning av armbandsur på internet. Profilen är bred produktkatalog, effektivt lager, konkurrenskraftiga priser och god kundvård. Vi växer så det knakar och det är hög tid att lyfta in hela vår redovisning internt, därför söker vi nu en driftig person som vill vara med och utforma och driftsätta en uppdaterad redovisningsstruktur och ansvara för ekonomifunktionen hos oss.


Om tjänsten

Arbetsrollen kräver ett brett kunnande och innefattar ur ekonomisk synvinkel många utmanade aspekter såsom:

Inledningsvis innebär jobbet en grundlig översyn av nuvarande redovisningsrutiner med målsättning att lyfta automatiseringsgrad och digitalisering för ett hållbart system att växa i. Du arbetar parallellt medan extern redovisningsbyrå sköter det löpande under en utfasningsperiod tills utvecklingen av processer, mjukvara och rutiner kopplat till ekonomi och redovisning är klara att tas i drift. Vår önskan är att redovisningen blir ett verktyg i finansiella / strategiska beslut genom att vara uppdaterad och välstrukturerad.

Till din hjälp i det dagliga arbetet finns en redovisningsassistent som hjälper till med kundreskontra, leverantörsfakturor och betalningar. Vår kundsupport administrerar kundutbetalningar såsom återköp, rabatter etc. Extern revisor (Revideco) assisterar vid frågor kring skatter, bokslut och revision.

I uppgiften ingår ett helhetsansvar för ekonomi och redovisning, ni:


Om dig

Vi söker en person som har en akademisk bagrund och erfarenhet av att ansvara för finans och redovisning, gärna med bakgrund från onlinehandel och/eller erfarenhet av små och medelstora företag. Du är prestiglös, noggrann, strukturerad och engagerad. Du föredrar solida långsiktiga lösningsmetoder, har förmåga att arbeta självständigt och gillar att lösa probem oavsett om de befinner sig över eller under din kvalifikationsnivå. Du kommunicerar obehindrat på svenska och engelska i såväl tal som skrift och har goda kunskaper i Excel samt redovisningsmjukvara.


Om oss

Scandianvian Luxury Group är ett snabbväxande internethandelsföretag med inriktning på försäljning av exklusiva kapitalvaror. Hos SLG kommer du att arbeta tillsammans med personer som har unik kompetens inom näthandel. Verksamheten startade 2006 med Uret.se som snabbt växte till att bli Nordens ledande klockbutik på internet. Vi driver idag även Aplanet.se, en multikanalbutik med över 180.000 artiklar i sortimentet; UretVintage, en webbshop för vintageklockor; Lamastone.se, smyckesförsäljning. Våra butiker finns regionaliserade i Sverige, Norge, Danmark, Finland och Polen.

Vi ställer höga krav på ansvarstagande, uppföljning och slutförande av arbetsuppgifter och erbjuder i gengäld bra ersättning och villkor. Du kommer att vara en del av ett ungt team med 5 tjejer och 8 killar från världens alla hörn i trevliga lokaler på Götgatan.

Skicka CV och gärna personligt brev/presentation/LinkedIn e.t.c. till recruit@scanluxgroup.com. Löpande anställningsintervjuer med start september 2016. Tillträde snarast möjligt. Vid frågor om tjänsten är du varmt välkommen att kontakta Pontus på tel. 070-755 62 55.